Ψυχολογική υποστήριξη

Αν και πολλά ζευγάρια αδυνατούν να συλλάβουν φυσιολογικά (1 στα 6 παγκοσμίως) η υπογονιμότητα είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Συχνά το άγχος, η αγωνία και η απογοήτευση που βιώνουν τα ζευγάρια μη μπορώντας να συλλάβουν και να αναπτύξουν φυσικά μία οικογένεια μπορεί να μετατρέψει και τις πιο τέλειες σχέσεις σε προβληματικές.

Με καθοδήγηση, συμβουλές και συζήτηση, οι φόβοι και το άγχος μπορεί να γίνουν κατανοητά και να υπερκεραστούν. Συχνά οι ασθενείς εκτιμούν ιδιαίτερα την παρεχόμενη συμβουλευτική υποστήριξη.

Επιπρόσθετα η ίδια η θεραπεία σαν δοκιμασία με πιθανότητες επιτυχίας μπορεί να φορτώσει με πρόσθετα άγχη τους ασθενείς. Καμιά θεραπεία στον κόσμο δεν γίνεται να εγγυηθεί επίτευξη επιτυχημένης εγκυμοσύνης 100%. Όλα αυτά τα αισθήματα απόγνωσης όταν μία θεραπεία αποτύχει μπορεί να μετατρέψουν την ψυχολογική υποστήριξη σε σημαντικό κομμάτι της θεραπείας.

Άλλοι ασθενείς μπορεί να θέλουν να συζητήσουν ένα ηθικό θέμα που αντιμετωπίζουν με δύσκολες αποφάσεις όπως να διαθέσουν κατεψυγμένα έμβρυα ή να αποδεχθούν δωρεά σπέρματος / ωαρίων.

Στην Life Clinic προσφέρουμε προαιρετική συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους τους ασθενείς, καθ όλη τη διάρκεια θεραπείας αλλά και πριν ή μετά.

Call Now Button