Ποιοί είμαστε

Για την Life Clinic

Η Life Clinic δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και παρέχει τις πλέον εξειδικευμένες και σύγχρονες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μαζί με μια μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων του ανοσοποιητικού στην εγκυμοσύνη.

Η Life Clinic διευθύνεται από τον Δημήτρη Παπανικολάου, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Ιατρική της Αναπαραγωγής, που έως πρόσφατα ασκούσε την αναπαραγωγική ιατρική σε δύο από τις πιο επιτυχημένες κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του Λονδίνου. (LFC – ARGC).

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τις ανοσολογικές διαταραχές στη σύλληψη και τις Επαναλαμβανόμενες Αποβολές στην εγκυμοσύνη.

 

Σχετικά με εμάς

 

Δημήτρηs Παπανικολάου MD DFFP

Ιατρικός Διευθυντής Life Clinic
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Εξειδικευμένος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και την Αναπαραγωγική Ανοσολογία

  • Πρώην αναπληρωτής κλινικός Διευθυντής του γνωστού κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του Λονδίνου (ARGC), με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση σε όλη την Αγγλία τα τελευταία 12 χρόνια.
  • Πρώην κλινικός συνεργάτης του κέντρου γονιμότητας του Λονδίνου (LFC) που διευθύνεται από τον καθηγητή Ιαν Κραφτ (Ian Kraft), έναν πρωτοπόρο στην εξωσωματική γονιμοποίηση με παγκόσμια αναγνώριση. Η ομάδα του καθηγητή Κράφτ πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη στην Ευρώπη, κύηση διδύμων με εξωσωματική γονιμοποίηση, το 1982.
  • Πρώην Επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Dundee όπου ειδικεύτηκε στην γυναικολογική λαπαροσκοπική χειρουργική και αναπαραγωγική ιατρική.
  • Προγενέστερα εργάστηκε ως μαιευτήρας γυναικολόγος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Leeds και Hartlepool του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία 7 χρόνια (2000-2007),έχει εξασκήσει την Μαιευτική-Γυναικολογία τόσο σε 3 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Βρετανίας όσο και αργότερα σε 2 ιδιωτικές κλινικές της Harley street του Λονδίνου, σαν ειδικός σε θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής.

 

Κωνσταντίνος Α. Οικονόμου PhD MSc

Διευθυντής Κλινικής Εμβρυολογίας Life Clinic
Κλινικός Εμβρυολόγος.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Οικονόμου ήρθε μαζί μας ως Διευθυντής Κλινικής Εμβρυολογίας στη Life Clinic Athens, Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής τον Μάιο του 2019. Έχει 16 χρόνια κλινική εργασιακή εμπειρία, που καλύπτει όλες τις πτυχές της κλινικής εμβρυολογίας και ανδρολογίας. Είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια, καθώς και για την εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών και εμβρυολόγων της κλινικής μας.

Ο Δρ. Οικονόμου έλαβε το πτυχίο του στη Βιολογία το 2002, με εστίαση στην ανθρώπινη μοριακή γενετική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα. Έλαβε το M.Sc. το 2003 στο Prenatal Genetics and Fetal Medicine από το University College London, Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε το διδακτορικό του. στην Κλινική Εμβρυολογία το 2017 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα.

Ο Δρ. Οικονόμου έχει αναπτύξει και δημοσιεύσει ένα καινοτόμο κλινικό πρωτόκολλο για την ασφαλή διάσωση γηρασμένων ανθρώπινων μη γονιμοποιημένων ωαρίων μετά από ICSI. Είναι υπεύθυνος για τον πρώτο υγιή τοκετό στην Ελλάδα μετά από βιοψία πολικού σώματος ωαρίου και PGD με ανάλυση συστοιχίας CGH, καθώς και για τον πρώτο υγιή τοκετό στη χώρα μετά από βιοψία τροφεκτοδέρματος βλαστοκύστης, και PGD με καρυοχαρτογράφηση. Είναι επίσης υπεύθυνος για τον πρώτο υγιή τοκετό στην Ελλάδα μετά από βιοψία τροφεκτοδέρματος βλαστοκύστης και PGD για το «Κληρονομικό Αγγειοοίδημα».

Είναι μέλος και ομιλητής σε συνέδρια, πολλών εθνικών και διεθνών εταιρειών Υποβοηθούμενης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής . Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε εθνικά και διεθνή περιοδικά εξωσωματικής γονιμοποίησης με κριτές και είναι ενεργός κριτής σε πολλά σημαντικά περιοδικά του τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Βιοψία Βλαστοκύστης με μοναδική, λιγότερο επεμβατική, τεχνική στην Ελλάδα!!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Α. Οικονόμου πραγματοποιεί βιοψίες εμβρύων και ωαρίων από το 2004 στις κλινικές του Λονδίνου όπου εργάσθηκε και μάλιστα είναι επίσημα πιστοποιημένος στη βιοψία εμβρύων από την HFEA της Αγγλίας. Ο Δρ. Οικονόμου εφήρμοσε πρώτος το 2017 και συνεχίζει να πραγματοποιεί μοναδικά στην Ελλάδα βιοψία βλαστοκύστης με μια τεχνική η οποία αφ’ενός ευνοεί την ανάπτυξη περισσότερων εμβρύων σε στάδιο βλαστοκύστης, αφ’ετέρου αποτελεί τον λιγότερο επεμβατικό και επομένως λιγότερο τραυματικό τρόπο βιοψίας βλαστοκύστης για Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση.

Τα έμβρυά σας χειρουργούνται από τα καλύτερα και πιο έμπειρα χέρια! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Ελεάννα Ορφανού MSc

Επικεφαλής Μαία – Συντονίστρια Life Clinic

Η Ελεάννα ήρθε μαζί μας στη Life Clinic το 2017 ως επικεφαλής μαία και συντονίστρια. Είναι σε στενή επαφή με όλους τους ασθενείς μας και είναι πάντα διαθέσιμη να βοηθήσει. Η εμπειρία της πάνω στόν τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και η αμεσότητά της, την καθιστούν ενα πολύτιμο στήριγμα για τους ασθενείς μας.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2015. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με εξειδίκευση στη μαιευτική υπερηχογραφία.

 

Call Now Button