Ανοσολογία εμφύτευσης

Τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ο ρόλος και η σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος πάνω τόσο στην επιτυχημένη εμφύτευση όσο και στην ασφαλή πρόοδο και ανάπτυξη του κάθε εμβρύου στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Σε κάθε περίπτωση εγκυμοσύνης το έμβρυο λογίζεται από το σώμα της γυναίκας σαν ξένο σώμα, για προφανείς λόγους, και είναι φυσιολογικό το σώμα της κάθε γυναίκας να αντιδράσει ενάντια στο έμβρυο, ειδικά στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Η αντίδραση αυτή συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν κρατά περισσότερο από κάποια 24ωρα. Έχοντας την εντύπωση ότι η διαδικασία αυτή χρησιμεύει στην επιτυχημένη εμφύτευση του εμβρύου, συμπεραίνεται ότι είναι απολύτως φυσιολογική και απαραίτητη για την επιτυχή εγκυμοσύνη.
Παρόλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις το σώμα δεν αποδέχεται έτσι όπως θα έπρεπε την εγκυμοσύνη και συνεχίζει την αρχική αντίδραση για περισσότερο χρόνο και με περισσότερη ένταση, οπότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ανάπτυξης και στις περισσότερες περιπτώσεις τον τελικό θάνατο του εμβρύου σε πολύ αρχικά στάδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας και επανειλημμένων αποβολών αυτό είναι το κλειδί του προβλήματος.
Πολύ συχνά οι γυναίκες αυτές πιστεύουν ότι το πρόβλημά τους βρίσκεται στην ποιότητα των ωαρίων, αλλά ακόμα και η αλλαγή του ωαρίου σαν έσχατη λύση δεν μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ άλλες γυναίκες συνεχίζουν να μένουν έγκυες με φυσιολογικό τρόπο και κάθε εγκυμοσύνη τους να καταλήγει σε αποβολή.
Με δεδομένα περισσότερο από 15 χρόνια στην διερεύνηση και θεραπεία αυτού του προβλήματος, η κλινική μας είναι μία από τις πρωτοπόρες κλινικές στον κόσμο στη διερεύνηση και θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος, έχοντας αναπτύξει τα δικά μας πρωτόκολλα και έναν πάρα πολύ απλό τρόπο για τη διερεύνηση και παρακολούθηση του ανοσοποιητικού συστήματος στην εγκυμοσύνη. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από πολλούς γιατρούς και πολλές κλινικές στον κόσμο και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της ανεξήγητης υπογονιμότητας και των επανειλημμένων αποβολών με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας!
Είμαστε περήφανοι γιατί εμείς φτιάξαμε το πρώτο πρωτόκολλο στον κόσμο για υποστήριξη φυσιολογικής σύλληψης σε γυναίκες με προβλήματα του ανοσοποιητικού με καταπληκτικά αποτελέσματα όπως επίσης και το πρώτο πρωτόκολλο στον κόσμο για υποστήριξη της εγκυμοσύνης μέχρι τέλους σε γυναίκες με προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι αυτές οι γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες για επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως υπολειπόμενη ανάπτυξη του εμβρύου, προεκλαμψία και άλλα. Τα πρωτόκολλα μας από την εμπειρία μας μέχρι τώρα δείχνουν να ελαττώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες για αυτές τις επιπλοκές.
Μέχρι τώρα οι θεραπείες του ανοσοποιητικού ήταν πολύ πιο ακριβές από την ίδια την εξωσωματική και με περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών από τα χρησιμοποιούμενα φάρμακα (IVIG). Η εισαγωγή του intralipid στη αναπαραγωγική ανοσολογία και η παρακολούθηση της εξέλιξης της θεραπείας με πολύ απλές εξετάσεις αίματος έχουν ελαττώσει κατά πολύ το κόστος και έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ασφάλεια της θεραπείας.
Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη κλινική στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε το intralipid στην αναπαραγωγική ανοσολογία, ένα φάρμακο που έχει γίνει ευρέως αποδεκτό στις μέρες μας για τα πολλαπλά οφέλη του στην επιτυχημένη εγκυμοσύνη, με μεγάλη ασφάλεια και πολύ μικρό κόστος.

Ενδεικτική βιβλιογραφία:
hBps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27692437
hBps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29605407

Call Now Button