Ας ξεκινήσουμε με τα γεγονότα...
- Η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε εγκύου γυναίκας ενάντια στο έμβρυο δεν περιορίζεται μόνο στα αρχικά στάδια της εμφύτευσης, αλλά συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πολύ πιθανά παίζει και έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία έναρξης του τοκετού.
- Το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε εγκύου είναι συνήθως «υποενεργό» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα λιγότερες και ασθενέστερες επιθέσεις κατά της εγκυμοσύνης.
- Οι γυναίκες με εμφανείς αυτοάνοσες παθήσεις δυσκολεύονται να συλλάβουν και να διατηρήσουν μια εγκυμοσύνη.
- Οι γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της υπογονιμότητας, έμειναν πιο εύκολα έγκυες αφού έλαβαν θεραπεία για τα αυτοάνοσα προβλήματά τους (ρευματοειδής αρθρίτιδα) με συγκεκριμένα φάρμακα (anti TNF) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
- Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται με επιτυχία μέχρι σήμερα, καθώς υπάρχουν ακόμη περισσότερα ζευγάρια παγιδευμένα σε έναν φαύλο κύκλο ενώ προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό, απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν τη σωστή καθοδήγηση που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά τους απλά και άμεσα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα και η εγκυμοσύνη - τι μπορεί να πάει στραβά;
Σε κάποιες γυναίκες όμως, και για διάφορους λόγους, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν παρουσιάζει την φυσιολογική ανταπόκριση (πτώση) και συνεχίζει να υπέρ-αντιδρά με αποτέλεσμα την άλλοτε άλλου βαθμού, αλλά σχεδόν συνεχή, επίθεση ενάντια στο έμβρυο.
Οι επιθέσεις έρχονται κατά κύματα και πιθανότατα είναι πιο δυνατές τη νύχτα.
Η αντίδραση ξεκινά τη στιγμή της εμφύτευσης και στις περισσότερες περιπτώσεις αναγνωρίζεται με κάποιο τρόπο από τη γυναίκα (συνειδητά ή ασυνείδητα).
Ο βαθμός και η έκβαση της αντίδρασης ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών κυήσεων της ίδιας γυναίκας, υποδεικνύοντας τη σημασία του εμβρύου σε αυτή την αντίδραση.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις ενός ακατάστατου ανοσοποιητικού συστήματος στην εγκυμοσύνη;
Γυναίκες που πάσχουν από ανισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αυξημένη αντίδραση προς το έμβρυο έχει ως αποτέλεσμα μια πρώιμη αποβολή. Μέχρι τότε, το έμβρυο συνήθως παρατηρείται ότι έχει μειωμένη ανάπτυξη στη μήτρα, ανώμαλο σάκο και μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, ενώ η μητέρα παρατηρεί συμπτώματα που μοιάζουν με την περίοδο.
- Σε μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης
Εάν το έμβρυο επιβιώσει για 12 εβδομάδες, οι πιθανότητες για αποβολή ή έκτρωση στη συνέχεια μειώνονται. Ωστόσο, οι συνεχείς επιθέσεις του ανοσοποιητικού στον πλακούντα, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία του πλακούντα και πρόωρη γήρανση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μειωμένη ανάπτυξη συνεχίζεται με ποικίλους ρυθμούς, ανάλογα με τον βαθμό της αντίδρασης. Αυτό προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται IUGR και/ή πρόωρο τοκετό (κυρίως με πρόωρη ρήξη των υμένων) και μπορεί να οδηγήσει σε ενδομήτριο θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Γενικά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτές οι γυναίκες μπορούν πιο εύκολα να αναπτύξουν αυτοάνοσες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, δερματικές αντιδράσεις, συχνά μικρές κολπικές λοιμώξεις, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, διαβήτης εγκυμοσύνης, προεκλαμψία, σύνδρομο HELLP και εκλαμψία (μετά γέννηση).
- Μετά τη Γέννηση
Το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μέχρι εκείνο το σημείο έχει κατασταλεί, ξαφνικά παρουσιάζει μια έξαρση, προκειμένου να επιστρέψει στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση. Αυτή η αντίδραση είναι απαρατήρητη από τις περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό. Ωστόσο, ορισμένοι παρουσιάζουν μια υπερβολική αντίδραση που επηρεάζει το σώμα τους και δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Αυτή η κατάσταση θα υποχωρήσει μετά από μερικούς μήνες.
Η ανάρρωση για αυτές τις γυναίκες είναι γενικά πιο δύσκολη και μερικές από αυτές δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις μητρικές τους υποχρεώσεις τους πρώτους μήνες. Τα επιβαρυντικά συμπτώματα που παρουσιάζονται συχνά σχετίζονται με τα οστά και τους μύες τους (πόνος και δυσκαμψία) καθώς και με ψυχική κόπωση και άλλες αυτοάνοσες αντιδράσεις (δέρμα και θυρεοειδής).
Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, στο μεν έμβρυο μπορεί να παρατηρηθεί από μειωμένη ανάπτυξη του μέσα στη μήτρα, κατάσταση που ονομάζεται IUGR, έως και ενδομήτριος θάνατος, σε αρχικά κυρίως στάδια της κύησης.
Τι μπορούμε να κάνουμε στο Life Clinic;
Στη Life Clinic γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις μπορούν εύκολα να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με σημαντική ανακούφιση για τις έγκυες γυναίκες και τις νέες μητέρες.
Στην προσπάθειά μας να ελαττώσουμε αυτές τις επιπλοκές και να αυξήσουμε τις πιθανότητες για ένα υγιές παιδί, δημιουργήσαμε επιτυχημένα πρωτόκολλα, αποδεδειγμένα με τον καιρό για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, προκειμένου:
- Υποστήριξη εμφύτευσης.
Αυτός είναι ο κύριος σκοπός για τη χρήση της ανοσολογικής υποστήριξης κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση, και ο πιο διερευνημένος.
Τα πρωτόκολλα της Life Clinic περιλαμβάνουν διάφορα φάρμακα, με διαφορετικούς τρόπους δράσης που είναι πολύ αποτελεσματικά, ευρέως αποδεκτά και ασφαλή. Τα σχέδιά μας επικεντρώνονται στην προετοιμασία του σώματος μέχρι την ώρα της εμφύτευσης. Αυτός είναι ο λόγος που προσαρμόζονται και μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας και σύμφωνα με την ανταπόκριση της γυναίκας.
- Υποστηρίξτε την ανάπτυξη του εμβρύου.
Ελέγχοντας και υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μόνο όταν είναι απαραίτητο, έχουμε επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της έκβασης της εγκυμοσύνης, για το έμβρυο και τη μητέρα, και μειώσαμε το κόστος στο ελάχιστο που απαιτείται.
Η ανοσολογική υποστήριξη ως αποτέλεσμα μειώνει τη χρόνια φλεγμονή και ηρεμεί την ανοσολογική αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, ο πλακούντας λειτουργεί συνολικά καλύτερα και διατηρεί την καλή ροή αίματος προς το έμβρυο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, το βάρος και η συνολική κατάσταση του μωρού βελτιώνονται μετά τη θεραπεία.
- Υποστηρίξτε τις πιθανές επιπλοκές των εγκύων.
Στη Life Clinic, στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις επιπλοκές της μητέρας κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη και να αυξήσουμε τις πιθανότητες για ένα υγιές παιδί, επεκτείναμε τις ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται κυρίως για να αυξήσουμε τις πιθανότητες σωστής εμφύτευσης για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. πάντα όμως με συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος με πολύ απλές εξετάσεις και σε συνδυασμό με τη συνεχή επικοινωνία και αναφορά από τη γυναίκα.
Στα 18 χρόνια που ασχολούμαστε με αυτό το πρόβλημα, τα αποτελέσματα μας είναι θετικά τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο.
- Έχουμε αυξήσει σημαντικά το ποσοστό επιτυχούς εμφύτευσης σε γυναίκες με ανεξήγητη υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποβολές
- Έχουμε μειώσει σημαντικά την εμφάνιση επικίνδυνων επιπλοκών τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό.
- Έχουμε βελτιώσει την ποιότητα της εγκυμοσύνης συνολικά για αυτές τις γυναίκες.
Οι ανοσοθεραπείες τροποποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν ανοσοκαταστολή. Έχει βρεθεί ότι πρακτικά φέρνει το σώμα σε «κατάσταση εγκυμοσύνης» πριν από την εγκυμοσύνη, προκειμένου να εμφυτευθεί με επιτυχία και να διατηρηθεί το έμβρυο.
I just want to thank you for everything you do! I got a son in March 2020 after your help and are now expecting number 2 after taking the same medication as last time!
I got a doctor in Sweden to sign the papers so I could get the medication. But they don’t believe in this at all. My story shows that this is the only way for me to get kids! Out of 9 pregnancies, only these two have been successful. But the Swedish health care just think I “got lucky“. Sad for everyone that fights with miscarriage after miscarriage!
Today I’m at 12 weeks and 3 days and the baby in my belly seems fine! It is because of your work and beliefs that this is happening to me. Without the medication I’d still be missing the biggest wish in my life – kids. So, from the bottom of my heart – THANK YOU and keep up the good work you do!! Nina (Sweden)